E Marte, 03 Mars 2015D?shmia e penalitetit, tani, on-line

Ministri i Drejt?sis?, Enkelejd Alibeaj, ka vler?suar sistemin on-line t? d?shmive t? penalitetit, ?nj? sh?rbim, i cili p?r her? t? par? heq procedurat n? shum? raste burokratike?.

Sipas ministrit, ?nuk do t?u k?rkohen m? individ?ve k?to lloj procedurash, por do t? krijohen thjesht dhe vet?m nga ana e institucioneve shtet?rore, nd?rsa qyetar?t do t? mjaftohen vet?m me vet?deklarimin?.

Gjat? ceremonis? s? inaugurimit t? sistemit on-line t? d?shmive t? penalitetit, ku mori pjes? edhe kryeministri Berisha, ministri Alibeaj shprehu filozofin? e re t? trajtimit dhe marr?dh?nieve midis publikut dhe shtetit. ?E gjith? kjo filozofi konsiston n? faktin se, duke i k?rkuar individ?ve vet?deklarimin gjithmon? n?n p?rgjegj?sin? e tyre ligjore, krijohet nj? marr?dh?nie e re midis qytetar?ve dhe shtetit??, theksoi ministri.

Duke shprehur r?nd?sin? e k?tij procesi ministri tha se ?qyetetar?t trajtohen tashm? n? m?nyr? m? ligjore, m? fisnike, ashtu si? edhe u takon duke mos u krijuar asnj? barr? dhe asnj? praktik? dhe procedura korruptive, duke u hequr lodhjen e tyre ligjore dhe burokratike q? i ka shoq?ruar kjo burokraci shtet?rore deri m? tani?. ?Por, nga ana tjet?r, k?rkohet nd?rgjegj?simi dhe p?rgjegjshm?ria m? e lart? ligjore??, vuri n? dukje ministri.

??sht? kjo filozofia m? e re, q? qeverisja aktuale ka v?n? si q?llim t? saj duke iu referuar gjithashtu edhe teknologjis? s? informacionit n? arritjen e k?tij q?llimi??, theksoi Ministri i Drejt?sis?, Enkelejd Alibeaj.

Nd?rsa zv/ministri i Drejt?sis?, Eduart Halimi, tha se ??gjith? procesi ?sht? ndjekur nga K?shilli i Europ?s??. N? lidhje me mbrojtjen e t? dh?nave personale Halimi shpjegoi se ??ka dy aspekte; asnj? i d?nuar nuk do t? dal? n? regjistrin on-line, nd?rsa n? Ministrin? e Drejt?sis? do t? krijohet nj? struktur? e ve?ant? p?r t? mbrojtur hyrjet e paligjshme n? k?t? sistem n? qoft? se do t? kostatohet?. ?E gjith? puna u realizua me nj? kosto mjaft t? ul?t nga firma CACTUS?, b?ri t? ditur Halimi.

Numri i qytetar?ve q? paraqiten n? zyrat e gjendjes gjyq?sore ?sht? aktualisht 1000-1500 vet? n? dit?. Nd?rkoh? q? d?shmit? e penalitetit k?rkohen nga institucione shtet?rore ose private p?r personat q? do t? fillojn? pun?, p?r p?rgatitjen e dokumenteve p?r shkoll? t? lart?, p?r leje arme, l?nie ose marrje shtet?sie shqiptare, ambasadat e akredituara n? Shqip?ri, etj. Pavar?sisht nga sh?rbimi q? ofrohej brenda dit?s, nga Zyra e Gjendjes Gjyq?sore kjo dukuri kishte shpenzime t? larta sidomos p?r qytetar?t q? vinin nga rrethet e ndryshme t? vendit.25 Institucionet q? lidhen me serverin qendror te sistemit on-line t? d?shmive t? penalitetit n? Ministrin? e Drejt?sis?:K?shilli i Ministrave

Ministria e Mbrojtjes

Drejtoria e P?rgjithshme e Doganave

Garda e Republik?s

K?shilli i Lart? i Drejt?sis?

Sh?rbimi Infromativ i Shtetit

Ministria e Pun?ve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve

Kabineti i Presidentit

Kuvendi

Drejtoria e P?rgjithshme e Burgjeve

Ministria e Financave

Prokuroria e P?rgjithshme

Drejtoria e P?rgjithshme e Tatimeve

Departamenti i Administrat?s Publike

Ministria e Pun?s

Banka e Shqip?ris?

Ministria e Brendshme

Interpol Tirana

Drejtoria e P?rgjithshme e Policis? s? Shtetit

Ministria e Ekonomis?

Ministria e Jashtme

P?rfaq?sia e Bashkimit Europian

P?rfaq?sia e K?shillit t? Europ?s

P?rfaq?sia e NATO-s.

E Premte, 11 Janar 2008


Komentet e juaja

E Hene, 15 Shtator 2014  Ilirjana Zekja
Vetedeklarim per deshmine e penalitetit
E Merkure, 03 Shtator 2014  Esma Bala
Ku merret dėshmia e penalitetit? Sa kushton ?
E Marte, 27 Maj 2014  Haxhi Lulo
Kisha dy muaj qe prisja deshmite e penalitetit dhe me ne fund me erdhi me gabim ne emrin e babait si mund te veproj une tani kur duhet qe brenda nje jave ti dergoj ne Kanada se me mbaron afati?
E Enjte, 22 Maj 2014  mimoza xhemali
ku meret nje deshmi penaliteti dhe per sa kohe
E Diele, 04 Maj 2014  Anisa Duka
kerkes per deshmin e penalitetit
E Enjte, 24 Prill 2014  Adrian Haxhiu
Adrian Mehmet Haxhiu Pershendetje me duhet nje deshmi penaliteti ku mundem ta mar dhe per sa kohe meret?

Komento

TIRANË, 9 Dhjetor /ATSH/ -Kryeministri Edi Rama është sot në Bruksel për të marrë pjesë në...
Me ligjin e ri të miratuar së fundmi, një i vetpunësuar mund të blejë 20 vjet me rreth 200 mijë lekë...
Me 155 vota “pro” u votua buxheti i shtetit për vitin 2015, në një votim ku morën pjesë 290...
Zyrtarët amerikanë paralajmërojnë se publikimi i një raporti mbi disa praktika të CIA në...
Mijëra hungarezë protestuan kundër korrupsionit në organin tatimor të vendit dhe kërkuan më...
Rusia thotë se është e përkushtuar për të zhvilluar bisedime këtë javë me qëllimin...
Hapet rruga për qarkullimin në mënyrë eksperimentale të autobusave pa drejtues mjeti në Greqi, me...
Rritje 1,9% ka shënuar produkti i përgjithshëm i brendshëm (PBB) në tremujorin e tretë të këtij...
Në 25,9% është evidentuar niveli i papunësisë në Greqi në gusht 2014, duke shënuar një...
Papa Françesku, i kërkoi sot Lindjes së Mesme dhe Turqisë në mënyrë të veçantë...


© Copyright 2003 - 2015  Tribuna   Te gjitha te drejtat e rezervuara WPP